כניסת משתמשים לאתר

זכור אותי במחשב זה שכחת סיסמה?
גן פרטי גן עירוני
סגור מפה גן פרטי מנוי גן פרטי מנוי גן פרטי שאינו מנוי גן פרטי שאינו מנוי גן עירוני גן עירוני
פורום - הגננות המקצועי פורום - פסיכולוגיה והתפתחות הילד פורום - מוסיקה ותנועה בגיל הרך פורום - רישיונות לגני ילדים פורום - עיצוב תכנון ומיתוג הגן פורום - המלצות על גנים פורום - פרסום הגנים והמשפחתונים
לוח דרוש/ה מורה לתנועה או למוסיקה לוח דרושה סייעת/גננת לוח מטפלות ובייביסיטר
לוח מפעילי חוגים לוח ספקים לוח מסירה החלפה לוח נדלן של גן לוח יד שניה
מאמרים תכנים לגננות שיווק ופרסום בגן ילדים מכללות לגיל הרך
טפסים להורדה בניית אתר אינטרנט לגן מחירון לאתר אינטרנט תכנים ומידע לגננת מתנות לגני ילדים
Google

ט"ו בשבט הגיע – חג לאילנות...

 

 
ט"ו בשבט הגיע – חג לאילנות...
כתבה מקורית מצוות המומחים של גן פור יו
 
מאת: ציפי בר  T.O.M ,D.H.D תזונאית הוליסטית וסינית, מנהלת המרכז להכוונת תזונה.
 
 
כיצד הפך הקשר בין ט"ו בשבט ובין פירות יבשים לאמיץ כל כך ומובן מאליו?? שהרי החג הזה עוסק בצמיחה, בלבלוב, בתחילתו של האביב, הזמן בו היום התחיל להתארך ויש ימי שמש מקסימים ולא רק שמיים אפורים וגשם..
ובתוך כל זה, אנו עוסקים בנטיעות - בניית ההבטחה לעתיד ולהמשך ויצירת חיים חדשים בטבע ובעולם.

 
חג מקסים לכל הדעות. כיצד הגענו לפירות היבשים? מקורם של פירות יבשים הוא מהצורך לשמור על הפירות שלא יתקלקלו. כל פרי לאחר שנקטף יחזיק מעמד זמן מה, ולאחר מכן אם לא נאכל, יתחיל לתסוס ולהרקיב. זהו תהליך טבעי בטבע. כל דבר מגיע לקיצו באיזה שהוא שלב.
 
עם זאת כשרק מתחיל חודש פברואר מתמלאות כל רשתות השיווק בהרבה פירות יבשים מכל מיני סוגים. לפחות כך הם חושבים. האמת היא שרוב הפירות אינם מיובשים אלא מטופלים בסוכר וחומרים נוספים כדי לשמר את טעמם וצבעם, ובצורה זו אנו מתבלבלים בין פירות יבשים אמיתיים ופירות משומרים בסוכר.
 
העניין הוא ששמים בפירות לא רק סוכר רב אלא חומרים משמרים הרעילים לגופינו ואין לנו צורך בהם. הסיבה לחומרים אלו היא לקצר את תהליך השימור של הפרי, ולשמור על צבעו וצורתו "יפים". פרי מיובש טבעי משתנה בתהליך הייבוש: הוא מתכווץ ומצטמק, צבעו נהייה כהה יותר, והוא נראה אחרת לעומת הפרי הבשל הטבעי שהיה ( מי שאכל פעם משמש מיובש טבעי יכיר את ההבדל בינו ובין משמשים שעוברים תהליכים כדי להיראות כתומים ויפים אבל לא בתהליך טבעי.)
 
איך נוכל לדעת מה טבעי ומה לא ולקנות פירות מיובשים באמת?? איך נדע אם שמו לנו חומרים בפירות או לא??
ישנם כמה כללי זהב בעניין:
 
1.פירות מיובשים אמיתיים יש מעט מאד, וזה כולל את הפירות שאתם מכירים כל השנה ולא רק בט"ו בשבט, כמו תמרים, דבלים (תאנים יבשות) ושזיפים באריזת "קליפורניה – סן דרייד" – ייבוש טבעי בשמש.
2. ט"ו בשבט הוא בכלל חג של אגוזים יותר ואלה נמצאים בשפע, ובשיא טריותם בעונה זו.(חשוב להזכיר שאין לתת לילדים מתחת לגיל 5 אגוזים קשים בשלמותם או בחלקים כי הם עלולים להיחנק. אפשר לשלב אותם בעוגיות ועוגות וגם מגיל 3 ומעלה בלבד ולילדים שאינם בעלי תגובות אלרגיות כלשהן.)
3. כל הפירות האחרים מכילים סוכר (המון סוכר: 13-18 כפיות סוכר ב 100 גר'), חומרים משמרים, שמנים שנותנים להם ברק, ואפילו צבעי מאכל מהסוג הגרוע ביותר: טטרזין וסנסט שתורמים לבעיות היפראקטיביות, לאלרגיות וגם מסרטנים.
4. אם בחרתם כבר לקנות פירות מיובשים, עדיף לא את אלו שבתפזורת. הם פחות טריים, ויותר קל לנו למלא את השקית בלי מחשבה תחילה. פירות ארוזים אמנם יקרים יותר, אך הם נקיים יותר ואנו מראש מגבילים את הכמות.
5. אם כבר קניתם, לכו על פירות ישראליים ולא טרופיים. הטרופיים מתוקים יותר, ובעיבוד מכילים יותר סוכר ויותר חומרי צבע ושימור. עדיף לקנות משמש, שזיף, תמר ודבלה.
6. ובכל זאת עדיף אורגניים, בהם נעשה טיפול עדין יותר פחות משמר, לא בטוח שפחות סוכר.
7. יותר מהכל, עדיף ואפשרי לייבש פירות לבד. ניתן לרכוש מכשיר לייבוש פירות וירקות. הוא עובד על אויר חם ואפשר להשתמש בו כל השנה, והפירות יוצאים טבעיים באמת וללא כל תוספות מיותרות בכלל.
 
ככלל, הייתי מציעה לקחת את החג הזה למקומות אחרים מאשר למדפי הסופרמרקט. אפשר לקנות יחד עציץ כדי ללמד את הילד לטפל בו ולהיות אחראי להשקייה שלו. לחלופין אפשר לשתול אותו בגינת הבית ולעשות מזה טקס נטיעה קטן ואישי. אפשר לעקוב אחרי הצמיחה של הצמח ולדבר על תהליכי גדילה והזנה בדומה לגוף האדם. אפשר לדבר על תזונה נכונה לצמח ולגוף שלנו במקביל.
 
אפשר לגדל בבית שעועית או עדשים בתוך צמר גפן או כהנבטה. זהו תהליך מהיר תוצאות ומאד מספק. הילד יכול לראות איך הזרע צומח ומשריש.
ואפשר לעסוק בעוגות או עוגיות מפירות שהם בריאים יותר ומזינים יותר ולהמנע מאפקט הסוכר המונע שקט מילדינו והופך אותם לחסרי סבלנות ולא רגועים.
 
כמה מתכונים נחמדים:
מאפינס תפוחי עץ
 
החומרים:
1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי
1/4 כוס מים
11/2 כוס קמח מלא, עדיף כוסמין
1/2 כוס קמח סויה
1/2 כפית אבקת אפייה+ 1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
2 כפות סילאן
1 תפוח עץ מגורר עדין
1/4-1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
1/4 כוס שמן חמניות /קנולה
2 ביצים טרופות
תבנית שקעים-12 יח'
מנז'טים-2 יח, לכל שקע
 
אופן ההכנה:
1. מניחים 2 מנז'טים בכל שקע של התבנית-ללא שימון
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מערבבים: קמח תירס,סודה לשתיה, מלח, וקמח מלא בקערה. בקערה שניה מערבבים: מים, חלב סויה, ביצים וסילאן.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים. מוסיפים את הבצל הקצוץ וגרעיני  התירס. משתדלים לעבד מעט ככל האפשר.
5. ממלאים את המנז'טים כדי 2/3 ואופים 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
 
מילון ב"שמנת" ואגוזים
 
החומרים:
1/2 מילון בינוני או 1 מילון קטן-חתוך לקוביות
חופן אגוזי מלך או שקדים
4 כפות שמן אגוזים
1/2 כוס חלב סויה
חופן נענע טרייה
 
אופן ההכנה:
את קוביות המילון- שמים בקערת הגשה.
במעבד מזון שמים את האגוזים/השקדים ואת שמן האגוזים. מעבדים עד ליצירת משחה שמנונית אחידה.
מוסיפים את חלב הסויה ליצירת מרקם שמנתי. יוצקים על המילון , מצננים ומגישים עם מעט נענע קצוצה.
 
עוגיות תבלינים ורסק תפוחים
 
החומרים:
50 גר. חמאה
3 כפות שמן קנולה
1/4 כוס סילאן
112 כוסות רסק תפוחים-100% פרי
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח מלא
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
 
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. שמים במעבד המזון את החמאה, השמן, הסילאן ורסק התפוחים ומקציפים לקרם אחיד.מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק אחיד ודביק למדי.
4. בעזרת כף יוצרים מהבצק עוגיות בקוטר 4 ס"מ ומניחים אותן בתבנית במרחק מה זו מזו. אופים 20-15 דקות , עד שהעוגיות מזהיבו.
5. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
 
 
אודות  המרכז להכוונת תזונה הוקם ומנוהל על ידי ציפי בר :  T.O.M, D.H.D  מרצה ומטפלת בתזונה אינטגרטיבית הוליסטית ורפואה סינית כ20 שנה. המרכז, שהינו יחיד מסוגו בארץ, מוביל גישה פורצת דרך: שילוב ייחודי של תזונה נכונה ומעשית ואורח חיים בריא.  המרכז מתמקד בשינוי ופתרון דפוסי אכילה לקויים המובילים להשמנה, בעיות בריאות ומחלות אורח חיים ברבדים שונים, בתהליך ובקצב המותאם לכל אדם אישית.   שני עשורים של עשייה מביאים עמם מצבור ניסיון במגוון תגובות פיזיולוגיות ורגשיות ביחס לשינויי תזונה ולהבנה מעמיקה בתהליכי ריפוי קצרי וארוכי טווח המבוססים על תזונה.

 
בהנהלת ציפי בר
 
המרכז להכוונת תזונה מטפל בכלל הנושאים המקיפים את התזונה והחיים הבריאים. 
 
www.zippybar.net
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



שם משתמש:
כותרת:
תוכן:
שם משתמש נושא התגובה תאריך

כתבות נוספות

סרטון לצפייה


גן ילדים ללא רישיון - סרט חובה לכל גננת והורה שילדו בגן

מתנות לגני ילדים

מבחר רב של מוצרים במחירים נוחים.
מתנות לגני ילדים
כל הזכויות שמורות Copyright © 2005
נבנה על ידי EKDESIGN ekdesign.co.il